Inapoi sus
Arhitectura lui Gaudi in Barcelona
esti aici : City Break Barcelona // Arhitectura lui Gaudi

Arhitectura lui Gaudi in Barcelona

 

Antonio Gaudi a fost un rac cu toate calitatile si defectele specifice zodiei, care a plecat dintre noi cu 86 de ani in urma. S-a nascut in 1852 in orasul spaniel Reus, intr-o familie modesta de caldarari si a trait 74 de ani, timp in care a realizat sute de opere care in momentul de fata au ajuns in patrimoniul statului, din princina originalitatii si viziunii sale absolut senzationale.

Inca de la 20 de ani, in timp ce studia arhitectura la "Escuela de Arquitecture de Barcelona" s-a facut remarcat si a surprins prin viziunea lui asupra ce in momentul de fata se numeste "Casa Vicens", una dintre primele sale lucrari importante. Mai bine de 50 de ani s-a dedicat in intregime acestei meserii, timp in care a redecorat orasul Barcelona aproape in intregime.

Uluitoarea biserica Sagrada Familia, Casa Batllo, Casa Vicens, Parcul Guell si palatul din interiorul acestuia, La Pedrera, Finca Guell sau Cscada din Parcul Ciutadela sunt numai cateva din operele care au transformat Barcelona intr-unul din cele mai frumoase orase din Europa. Exista voci care sustin ca Barcelona nu ar avea niciun farmec daca Gaudi nu ar fi existat.

Majoritatea lucrarilor lui Gaudi sunt bazate pe un stil arhitectural senzational, in linii curbe si cu detalii impecabile. Forma curba caracteristica apartine arhitecturii gotice, iar restul elementelor apartin stilului avangardist. Au trecut foarte multi ani de la ultimele lucrari a lui Gaudi din Barcelona, iar acest loc inca a ramas meca arhitectilor avangardisti din toata lumea.

Harta cu locatiile lucrarilor lui Gaudi din Barcelona


Vizualizaţi Arhitectura lui Gaudi in Barcelona pe o hartă mai mare

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Alte cladiri de Gaudi in Barcelona

 
 
 
 

Ne gasesti si pe