Inapoi sus
Parcul Guell din Barcelona
esti aici : City Break Barcelona // Arhitectura lui Gaudi // Parcul Guell

Parcul Guell din Barcelona

 

Acest parc este situat pe dealul El Carmel, in districtul Gracia al Barcelonei. De fapt, este o gradina complexa care include elemente arhitecturale proiectate de arhitectul Antoni Gaudi, construite intre 1900 si 1914. Ca majoritatea lucrarilor lucrarilor lui Gaudi, si acest parc face parte din patrimoniul modial UNESCO.

Cel care a comisionat proiectul a fost contele Guell, care dorea in oras o gradina aristocratica, cu o singura resedinta familiala. Abia in 1992 Consiliul local Barcelona a cumparat si convertit proprietatea intr-un parc municipal.

Cel mai jos punct este la intrare, de unde pleaca o scara dubla ce duce la camera hipostila, a carui tavan este de fapt pavajul unei piete publice. Zonele laterale au viaducte si colonade ce evoca forme organice.

Daca doriti sa mergeti spre parc cu metroul, atunci trebuie sa va pregatiti si pentru 20 de minute de mers pe jos. Daca aveti probleme cu urcatul scarilor, un taxi sau un autobuz ar putea fi o solutie mai buna. Gasiti informatii despre autobuze la biroul de informare turistica din Placa de Catalunya.

Transport: coborati la statia de metrou Lesseps, de pe linia verde L3, iar la iesirea din metrou urmati indicatoarele spre parc
Adresa: Carrer d'Olot numarul 7

Orar de vizitare: ianuarie – martie de la ora 10:00 la 18:00, aprilie de la ora 10:00 la 20:00, mai – septembrie, de la 10:00 la 21:00, octombrie, noiembrie si decembrie este deschis pana la 20:00, 19:00, 18:00

Harta cu locatia Parcului Guell din Barcelona


Vizualizati Arhitectura lui Gaudi in Barcelona pe o harta mai mare

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Alte cladiri de Gaudi in Barcelona

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe