Inapoi sus
La Sagrada Familia din Barcelona
esti aici : City Break Barcelona // Arhitectura lui Gaudi // La Sagrada Familia

La Sagrada Familia din Barcelona

 

Sagrada Familia este numarul unu in toate topurile ce vizeaza obiective turistice din Spania si una din cele mai faimoase cladiri din lume, asa ca trebuie sa o vizitati.

A fost proiectata de Antonio Gaudi cu peste 100 de ani in urma si este singura catedrala din lume care inca se mai construieste, chiar si dupa atata timp. Piatra de fundatie originala a fost pusa in 1882, insa constructia exteriorului nu va fi terminata inainte de 2026. Toata lumea spera ca atunci va fi gata, pentru a putea sarbatori 100 de ani de la moartea arhitectului.

Cand Gaudi a murit, in1926 doar o mica parte din creatia sa fusese ridicata. A stiut ca va dura foarte mult sa costruiasca asa un templu grandios si se spune ca ar fi zis "seful meu nu se grabeste". Sagrada Familia nu place tuturor, autorului britanic George Orwell o numind-o "cea mai urata cladire de pe pamant", insa cei mai multi vizitatori o adora.

SFAT!De obicei se formeaza cozi lungi la intrare, indiferent de momentul anului, asa ca, pentru a evita asta cumparati-va bilete online sau faceti-va rezervare pe: ticketmaster.es

Adresa: Plaza de la Sagrada Familia
Website: sagradafamilia.cat
Transport: luati metroul L 2 sau L 5 si coborati in statia Sagrada Familia

Orar de vizitare: 9:00 – 18:00 (octombrie - martie) si 9:00 – 8:00 (aprilie -septembrie)
Taxa vizitare: 13 euro
Reducere 16% cu Barcelona Card

Harta cu locatia Sagrada Familia din Barcelona


Vizualizati Arhitectura lui Gaudi in Barcelona pe o harta mai mare

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Alte cladiri de Gaudi in Barcelona

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe