Inapoi sus
Autobuzele si tramvaiul in Barcelona
esti aici : City Break Barcelona // Informatii utile // Autobuzele si tramvaiul

Autobuzele si tramvaiul in Barcelona

 

Majoritatea autobuzelor si tramvaielor din Barcelona au statie in Placa de Catalunya, rutele fiind marcate clar la fiecare statie, la fel si orarul de functionare. Avantajul acestora este ca nu trebuie sa stati foarte mult timp sa le asteptati, circula foarte des, ajungeti foarte repede la orice destinatie dorita, pentru ca acopera toata suprafata orasului si nu costa foarte mult... dezavantajul este ca isi opresc orarul de functionare mult mai repede decat metrourile.

Tramvaiele in Barcelona

Vorbim de un oras cu o infrastructura foarte buna, deci nu sunt foarte multe de spus... in Barcelona exista sase linii de tramvai, care nu au mai mult de sase ani de cand sunt puse in functiune. Acopera o mare parte a orasului si nu trebuie sa stati mai mult de 5-6 minute dupa o noua cursa. De numai cativa ani transportul in Barcelona a fost imbunatatit cu Tramvaiul Blau, care circula intre Placa John F. Kennedy si Placa Dr. Andreu. De aici cu telecabina se poate ajunge pe varful muntelui Tibidabo. Tramvaiul circula din 20 in 20 minute intre orele 7:45 si 20:50.

Autobuzele in Barcelona

Barcelona are peste 100 de linii de autobuz si acopera mai multe destinatii decat liniile de metrou sunt un pic mai greu de utilizat pentru ca functioneaza in fiecare zi intre orele 06:30 si 22:30.

Autobuzul Nitbus

Unul dintre cele mai utile autobuze este Nitbus, care are orar de functionare intre 11:00 si 04:00 si este singura alternativa in lipsa taxiurilor intre 2:00 si 3:00 noaptea. Acestea sunt galbene si marcate cu un N, iar majoritatea au ca punct de placere Placa de Catalunya. Tineti minte ca bileltele si cardurile de calatorie TMB care sunt valide pentru autobuzele de zi, nu si pentru Nitbus.

Busul Tursitic

Cea indemana modalitate de a vizita Barcelona, mai ales daca aveti timp limitat la dispozitie este sa urcati si sa coborati unde doriti din Busul Tursitic.

Acest double-decker, deschis, ofera calatorii spre toate atractiile turistice majore, unde puteti cobori sau ramane la bord pentru o calatorie spre urmatoarea oprire. Exista doua rute: ruta rosie, care acopera L'Eixample si Tibidabo, cu principalele lucrari ale lui Gaudi (inclusiv Sagrada Familia) si ruta albastra sau sudica, care va duce prin Orasul Vechi si Montjuic, amandoua avand ghidaj in mai multe limbi pe parcurs. Principalul punct de imbarcare est Placa de Catalunya, in fata magazinului El Corte Ingles.

Telefon: +393 93 318 70 74 
Site oficial: www.barcelonabusturistic.cat

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Alte informatii utile despre Barcelona

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe